Article Details
Bonjour Lille! Bericht geplaatst op: 15-5-2012

Door leerlingen van 3mavo en 3vwo

 

Het was nog donker buiten toen wij onze wekker hoorde gaan. Met een slaperig hoofd gingen wij ons bed uit en maakten ons klaar voor een lange dag in Lille met 3 mavo, 3 vwo en 4 havo. We moesten om kwart over zes op school zijn en vertrokken met de bus om half zeven. We kwamen pas om half 11, na vier uur in de bus te hebben gezeten, aan om onze dag in Lille te beginnen! In het begin was het koud, maar zodra de zon scheen was het lekker weer om te werken.

Wij uit 3 mavo begonnen met een rondleiding, ieder groepje moest wat vertellen.  3 VWO had een rondleiding met een Franse gids. We gingen naar allemaal pleinen en monumenten. We werden wel gewaarschuwd voor de zwervers, wat ook wel nodig was want vaak kwam er iemand naar ons toe voor geld. Rond half 1 gingen we eten, wat verassend goed was!

 

Daarna gingen we werken aan ons promotiefilmpje en aan de slag met de speurtocht. We zijn langs de oudste boulangerie van Lille gekomen en langs mooie winkels en huisjes. Ook hebben we interviews afgenomen in het Frans! Dat was eigenlijk heel goed te doen, de mensen waren erg aardig. Het probleem was dat het weer niet altijd goed was, maar dat hield ons niet tegen. Klassen 3 vwo en 4 havo hadden een eigen programma, ook met een speurtocht erin verwerkt en interviews!

 

Na een lange dag keerden we weer terug naar het vertrouwde Nederland. Het was een hele leuke en leerzame dag!!

            
                Deze tekening heeft Rutger vd Wens uit 3G gemaakt van la Grande Place in Lille
Terug

CVO 't Gooi | Postbus 153 | 1200 AD Hilversum | tel: 035 - 621 57 51 | fax: 035 - 624 85 61 | cb@cvogooi.nl ontwerp en realistaie SchoolMaster BV