Article Details
Cadeau ouders ter gelegenheid nieuwe gebouw Bericht geplaatst op: 26-4-2012

Hilversum, 25 april 2012

 

Betreft: cadeau ouders ter gelegenheid nieuwe gebouw

 

Beste ouders, verzorgers, familie en vrienden,

De verbouwing van het Comenius College is bijna klaar. Na de klaslokalen is ook de verbouwde aula met twee prachtige toneelvoorstellingen in gebruik genomen, en wordt er nu hard gewerkt aan de inrichting van het buitenterrein. Om de school te feliciteren en iets fraais voor de toekomst mee te geven, wil de ouderraad de school graag namens de ouders een cadeau aanbieden, waarvoor in overleg met de leerlingenraad en de schoolleiding een plan is ontwikkeld.

Landschapsarchitecte (en oud-leerling van het Comenius) Marlies van Diest maakte een prachtig ontwerp voor het buitenterrein van de school, waarbij op het voorplein en het aulaplein zitplekken voor de leerlingen komen. Allereerst kunnen we een aantal van de 40 jaar oude betonnen bankjes op het voorplein reviseren. Kunstenares Diklah Zohar heeft inmiddels samen met een groep leerlingen al twee bankjes getransformeerd tot ware kunstwerken. Ze zijn te bewonderen in de binnentuin. De leerlingen zijn er terecht heel trots op: de bankjes zijn niet alleen mooi maar ook bestand tegen weer en wind en kunnen op deze wijze nog vele jaren de beide schoolpleinen sieren. Het is de bedoeling om straks leerlingen in te zetten om bestaande en nieuwe betonnen elementen te laten bewerken tot een serie zitbankjes die uniek zal zijn in Nederland. Welke school heeft zoiets? Het zou mooi zijn als wij dit als ouders mogelijk zouden kunnen maken. U leest meer op de website www.comenius-hilversum.nl en dan agenda – reünie 2012 – kado ouders.  

 

 

Om voldoende geld bijeen te halen zullen er de komende tijd verschillende acties georganiseerd worden. Wat kunt u nu al doen?

-           een bijdrage storten op rekening nummer 79584 o.v.v. bankjes Comenius College

-           met een groep ouders één bankje sponsoren

-           met uw bedrijf een -of meer- bankje(-s) sponsoren (à 800 euro per bankje)

-           met een groep ouders een workshop bij Diklah bekostigen en zo zelf letterlijk een steentje bijdragen

-           een avond Westerse muziekgeschiedenis bestellen bij Freek Sluijs (26 jaar fagottist Radio Filharmonisch Orkest, 15 jaar lid van het Hexagon ensemble, opnameleider en cd-editor): aan de hand van nieuwe en historische (radio-) opnames krijgt u een beeld in klank over de ontwikkeling van verschillende muziekstijlen, instrumenten en gebruiken. Nodig uw -betalende- gasten uit voor een avond vol muzikale ontdekkingen bij u thuis, in uw verenigingsgebouw of op een andere locatie in overleg; de geluidsinstallatie is inbegrepen. Deze avond moet minimaal €400,- (ongeveer een halve mozaïekbank) opbrengen, het gehele bedrag komt ten goede aan het Comenius College bankjesproject.

 

Heeft u nog andere ideeën? Laat het ons weten, mail naar ouderraad@comeniusnet.nl

 

Namens de ouderraad hartelijk dank voor uw medewerking.

 

 

Freek Sluijs en Wesna MijailovicTerug

CVO 't Gooi | Postbus 153 | 1200 AD Hilversum | tel: 035 - 621 57 51 | fax: 035 - 624 85 61 | cb@cvogooi.nl ontwerp en realistaie SchoolMaster BV