Article Details
Elfstedenkoorts Bericht geplaatst op: 5-3-2018

Elfstedenkoorts

Door mevrouw Timmers


We gingen op donderdag 22 februari met alle examenklassen (4 mavo, 5 havo en 6-vwo) op sportexcursie naar Flevonice in Biddinghuizen. We waren natuurlijk geïnspireerd door alle mooie races van Ireen Wüst en Sven Kramer die we de afgelopen twee weken hebben gezien vanuit Pyeong Chang.


In Biddinghuizen ligt een drie kilometer lange kunstijsbaan in de open lucht, waar we onze Elfstedenkoorts hoopten te stillen. Een deel van de leerlingen had zelf de ijzers weer uit het vet gehaald maar het overgrote deel kon in de rij om schaatsen te huren (en als je een echte Gooische leerling bent koop je ze natuurlijk). Dit ging vrij vlot, waardoor we de ijzers snel konden onderbinden en de eerste stempels gehaald konden worden.

Vooraf waren er wat angstige leerlingen die eigenlijk nog nooit geschaatst hadden en bang waren dit nooit in een dag te zullen leren. Maar na de eerste Bambimomentjes, hulpstoeltjes, hulp biedende medeleerlingen en spoedcursussen stonden binnen de kortste keren alle leerlingen op het ijs.

Om de schaatskoorts zo goed mogelijk te onderdrukken was er halverwege een Koek en Zopie voor een bekertje chocolademelk.

Mede dankzij het prachtige weer en de goede begeleiding van onze collega’s was het een geslaagde dag! En mocht er in de voorjaarsvakantie natuurijs zijn, de examenleerlingen zijn er klaar voor!


Namens de leerlingen zien jullie hieronder een impressie van de geweldige dag. Het was een prachtige mooie dag, super leuk en veel gezelliger en sportiever dan we verwacht hadden. We hebben heerlijk geschaatst! Mooi weer met felle zon en heerlijk schaatsen, beter kan niet!

lees meer >>Terug

CVO 't Gooi | Postbus 153 | 1200 AD Hilversum | tel: 035 - 621 57 51 | fax: 035 - 624 85 61 | cb@cvogooi.nl ontwerp en realistaie SchoolMaster BV