Article Details
Presentatie ‘Het beste idee’ Bericht geplaatst op: 12-12-2017

Presentatie ‘Het beste idee’

Afgelopen donderdagavond presenteerden de leerlingen van 2A hun ‘beste idee’. In de voorselectie in de les waren vijf ontwerpen geselecteerd, ’s avonds presenteerden deze vijf groepjes in de aula hun ontwerp aan ouders, leerlingen en aan een professionele jury.

De presentatieavond was de afsluiting van een module STAP waarbij leerlingen ontdekten hoe is om te moeten leven met een beperking. Oud-rolstoel volleyballer Marijke Roest, winnaar van een zilveren medaille op de Paralympische Spelen in Athene, verzorgde een gastles. Vervolgens onderzochten de leerlingen waar mensen met een beperking tegenaan lopen, om vervolgens te kijken hoe zij met een hulpmiddel geholpen kunnen worden. Als onderdeel van dit onderzoek brachten de leerlingen een bezoek aan revalidatiecentrum De Hoogstraat in Utrecht.

Tijdens de presentatieavond werden originele ontwerpen aan het publiek en de jury vertoond. Bijvoorbeeld een tafeldekker met magneten om bestek te verplaatsen en een snijapparaat om groenten en fruit te splitsen. Elke groep gaf een gedegen toelichting op het ontwerp, deed een korte demonstratie en beantwoordde vragen van de kritische jury.

In een kort beraad kwam de jury, bestaande uit Marijke Roest, enkele medewerkers van De Hoogstraat en onze rector dhr. Veenstra, tot een oordeel. Iedere groep verdiende een award, maar er kan maar één groep winnen: Jorik, Pablo, Marius en Jasper wonnen ‘het beste idee’ van 2017. Zij ontwierpen een apparaat om je nagels te knippen, te veilen en te lakken, ideaal voor mensen met één hand. In hun toelichting op het ontwerp benadrukten de vier jongens dat het belangrijk is om er netjes en verzorgd uit te zien. “Dit betekent veel voor iemand, niet alleen voor de buitenkant maar ook voor de binnenkant. Je wilt je niet uitgesloten voelen maar erbij horen.”

Jorik, Pablo, Marius en Jasper: van harte gefeliciteerd met dit ontwerp! De prijs bestaat niet alleen uit een mooie beker, maar ook een dagdeel meelopen in de werkplaats van De Hoogstraat, om verder te klussen.

lees meer>>Terug

CVO 't Gooi | Postbus 153 | 1200 AD Hilversum | tel: 035 - 621 57 51 | fax: 035 - 624 85 61 | cb@cvogooi.nl ontwerp en realistaie SchoolMaster BV