Article Details
Delegatie Comenius College namens Nederland naar Europees Parlement in Straatsburg Bericht geplaatst op: 15-11-2017

Delegatie Comenius College namens Nederland naar Europees Parlement in Straatsburg


Donderdag 16 november zal een groep van 24 leerlingen uit 5-vwo,, begeleid door Sean Keller en Erna van Zwol als afvaardiging namens Nederland afreizen naar Straatsburg om daar deel te nemen aan EUROSCOLA. Dit evenement geeft Europese jongeren de gelegenheid om zich te laten horen over de toekomst van Europa en in dialoog te treden met hun Europese leeftijdsgenoten.

Bij aankomst in Straatsburg zullen zij worden ontvangen op de Nederlandse Residentie door de permanent vertegenwoordiger van Nederland bij de Raad van Europa ambassadeur Roeland Böcker. Dit orgaan is géén orgaan van de Europese Unie en heeft ook meer lidstaten dan de EU (48). De Raad van Europa is een belangrijke speler in het Europese veld als bewaker van democratische waarden, rechtsstaatbeginselen en mensenrechtenstandaarden.

 

Het EUROSCOLA programma vindt plaats op vrijdag 17 november. In het Louise Weissgebouw (waar de officiële zittingen van het Europese Parlement plaatsvinden) wordt deze bijzondere dag geopend met speeches van de delegaties. Namens Nederland zullen Tessel Krijgsman en Arjen Spijker een speech houden. Naast Nederland zullen nog 21 andere landen vertegenwoordigd zijn. Daarna worden specialistische werkgroepen samengesteld met leerlingen uit verschillende landen die zich zullen buigen over de uitdagingen waar Europa in de toekomst voor staat: “Milieu en hernieuwbare energie”; “Veiligheid en mensenrechten”; “Ontwikkelingshulp”;  “De toekomst van Europa”; “Migratie en integratie”; en “Werkgelegenheid voor jongeren”. Deze onderwerpen zijn door onze leerlingen de afgelopen weken zorgvuldig voorbereid op school. Nadat de internationale werkgroepen hebben gebrainstormd, zal daarvan verslag worden gedaan in de plenaire zaal met de voltallige vergadering van Europese delegaties.

 

De deelname het dit evenement wordt mede mogelijk gemaakt door een subsidie die ons door EUROSCOLA is toegekend voor het insturen van het inspirerende filmpje waarin leerlingen van het Comenius uitleggen voor Europa voor hen en de wereld betekent.   Het filmpje zal tevens door de organisatie van EUROSCOLA gebruikt gaan worden. De film is gemaakt door Susana Arias, Lotte van den Boom, Margot Smeets, Tessel Krijgsman, Mickey Mets, Miles Hofstede, Gijs Dingemans en Jonathan Schols en is via onderstaande weblink op de Facebook pagina van de organisatie te bekijken:

https://www.facebook.com/euroscola en tevens op Euroscola Comenius College 2017 YouTube

Daarnaast wordt de hele dag live uitgezonder via het officiële digitale kanaal van het Europees Parlement. Onze leerlingen zijn vrijdag 17 november in de grote zaal dus te volgen via:

http://www.europarl.europa.eu/ep-live/fr/other-events/schedule

 


Terug

CVO 't Gooi | Postbus 153 | 1200 AD Hilversum | tel: 035 - 621 57 51 | fax: 035 - 624 85 61 | cb@cvogooi.nl ontwerp en realistaie SchoolMaster BV