Article Details
Duurzame wijk, De Buitenkans en Schokland Bericht geplaatst op: 13-11-2017

Duurzame wijk, De Buitenkans en Schokland

Door de heer oude Egbrink

Op 31 oktober gingen de leerlingen van 3 havo naar de duurzame wijk, De Buitenkans in Almere. In deze ecologische wijk kregen zij een rondleiding. Bovendien mochten de leerlingen een huis van binnen zien en de gidsen gaven de bijbehorende informatie. Zo kwamen de leerlingen erachter hoe zij duurzamer kunnen leven en dat zij de toekomst van onze planeet zijn. Na deze leerzame ervaringen gingen we verder met de bus naar het werelderfgoed Schokland.

Aangekomen in Schokland stonden onze gidsen al klaar; voor ons een teken dat we konden starten. Een tweetal klassen ging eerst het eiland verkennen. Bij deze verkenning reden de leerlingen met een trekker over Schokland. Helaas ging een trekker stuk, dus moesten we een stukje lopen. De andere twee klassen gingen eerst het museum in. Ze kregen hier informatie over Schokland. Schokland is namelijk UNESCO erfgoed en is bekend van de verloren strijd tegen het water. Uiteindelijk is het weer ingepolderd, want het ligt nu midden in de Noordoostpolder. De leerlingen kregen in het museum heel veel informatie en moesten hierbij een aantal vragen beantwoorden. Uiteindelijk wisselden de klassen elkaar af en kwam ieder onderdeel aan bod. Zo had elke klas, elk onderdeel gedaan. 

lees meer >>Terug

CVO 't Gooi | Postbus 153 | 1200 AD Hilversum | tel: 035 - 621 57 51 | fax: 035 - 624 85 61 | cb@cvogooi.nl ontwerp en realistaie SchoolMaster BV