Article Details
Dorota Brands (5 h) behaalt eerste prijs bij Startup Weekend Utrecht Bericht geplaatst op: 26-6-2017

Dorota Brands (5 h) behaalt eerste prijs bij Startup Weekend Utrecht

 

Door de heer Kuiper

 

In november 2016 heeft Dorota Brands als enige afgevaardigde van onze school meegedaan aan een internationale wedstrijd om in één weekend een eigen bedrijf te starten. De wedstrijd werd professioneel begeleid door ervaren ondernemers, die alles weten van het opzetten van een eigen onderneming en alle facetten ervan – techniek, marketing, organisatie en financiering.

Uit de circa 200 deelnemers is door een deskundige jury het groepje van Dorota er met een eerste prijs beloond. Hun bedrijf – Tykn (www.tykn.nl) heeft als dienst het op een unieke manier vastleggen van belangrijke documenten zoals geboortebewijzen, paspoorten, schooldiploma’s, rijbewijzen etc. Op dit moment hebben wereldwijd veel mensen geen toegang tot een digitale versie van voor hen belangrijke en persoonlijke documenten. De technologie van Tykn is gebaseerd op en sterk gelieerd aan die van de blockchain-certificate technogie.

 

Als prijs kreeg Tykn voor zes maanden gratis kantoorruimte aangeboden, de mogelijkheid om op TED-Youth-Utrecht te spreken en nog een aantal andere zaken die hen gaan helpen bij de verdere uitbouw van hun bedrijfje. Ook het Ted-Youth –event in Utrecht heeft Tykn gewonnen. Kortom, beslist geen eendagsvlieg.

Dorota en een leerling van een middelbare school uit Maarssen waren verreweg de jongste deelnemers aan het evenement.

Voor Dorota heeft dit evenement erg veel positiefs betekend, alhoewel het één week voor de toetsweek van november plaatsvond. Voor een volledige impressie van haar verhaal over dit weekend en haar bijdragen verwijs ik naar de volgende link:

http://hetnieuwsvandevooruitgang.nl/2016/11/startup-weekend-voor-beginnende-ondernemers/

 
Inmiddels is het bedrijfje gestart en Dorota is er nog veelvuldig bij betrokken.
Ook komend schooljaar zal het Comenius College weer in de gelegenheid worden gesteld om een paar gemotiveerde leerlingen naar dit Startup Weekend af te vaardigen. De keuze van de leerlingen zal in nauw overleg met de docenten van de sectie economie worden gemaakt. Als begeleiders van dit project traden op: Simone Enneking en Niko Kuijper
lees meer >>Terug

CVO 't Gooi | Postbus 153 | 1200 AD Hilversum | tel: 035 - 621 57 51 | fax: 035 - 624 85 61 | cb@cvogooi.nl ontwerp en realistaie SchoolMaster BV