Article Details
Mediatheek 2.0! Bericht geplaatst op: 22-6-2017

Mediatheek 2.0!


Dit schooljaar is de transformatie ingezet om van de Mediatheek een Leerplein te maken.


De bedoeling is om de mediatheek om te vormen naar een volledige studie-omgeving, waarbij er uitgebreider ondersteuning geboden wordt. Hierdoor wordt het voor jullie als leerling makkelijker om alle opdrachten voor school goed uit te voeren. De komende paar jaar wordt uitgetrokken om de gehele ruimte gunstiger in te delen. Omdat iedere leerling vanaf volgend schooljaar een eigen laptop meeneemt, worden de pc-plekken als studieruimte ingericht. De pc staat er nog wel en kan gebruikt worden, maar is tegen een wand gemonteerd, waardoor er ruimte vrijkomt om je eigen laptop neer te zetten of boeken neer te leggen. De bibliotheek, de ruimte met de boekenkasten, zal ook als stilteruimte ingezet worden, waar individueel geleerd kan worden. De schuifdeuren zorgen voor de benodigde stilte.


De centrale ruimte zal een plek zijn waar je in groepjes aan de slag kunt. Hier kun je overleggen en in grotere groepjes aan projecten werken. Het blijft de bedoeling dat je hier studeert. 


Daarnaast zijn wij bezig enkele projecten te ontwikkelen, die jullie als leerlingen moeten ondersteunen bij al je schoolwerk en voorbereiding op vervolgonderwijs.


De drempel om op het Leerplein ondersteuning te komen vragen voor het zoeken naar informatie of hulp bij schoolwerk, hopen wij te verlagen door onder andere deze aanpassingen. Er zijn ook meerdere gezichten achter de balie verschenen, waardoor er voor ons meer tijd is om hulp te bieden, en ook even naar je verhaal te luisteren als je bijvoorbeeld een toets hebt (gehad). Het blijft alleen wel belangrijk dat jullie als leerlingen uit jezelf om hulp komen vragen, omdat wij niet kunnen zien wanneer jullie welke hulp nodig hebben.


Vanuit de Mediatheek zullen we jullie op de hoogte houden van de veranderingen die plaatsvinden. We horen graag van jullie als gebruikers hoe de veranderingen bevallen. Dus kom gerust even aan onze balie buurten.Terug

CVO 't Gooi | Postbus 153 | 1200 AD Hilversum | tel: 035 - 621 57 51 | fax: 035 - 624 85 61 | cb@cvogooi.nl ontwerp en realistaie SchoolMaster BV