Article Details
Geslaagde Zip Your Lip-actie: opbrengst € 8442,- Bericht geplaatst op: 29-5-2017

Geslaagde Zip Your Lip-actie: 
opbrengst € 8.442,00

Ruim 70 leerlingen hebben afgelopen woensdag meegedaan aan de Zip-actie om 24 uur niets te eten en alleen met water en thee de dag en nacht door te komen. Via de website van Zip en de sociale media zochten de leerlingen sponsoren om geld te geven.

Weken geleden hebben de brugklasleerlingen een informatiebijeenkomst gehad, waarin werd verteld dat de actie echt nodig is om kinderen in Zimbabwe, Angola en Lesotho te helpen. Door grote droogte hebben ze daar nauwelijks te eten en is het leven een stuk lastiger dan hier. Grote indruk maakte het verhaal van een moeder die zo weinig eten voor haar kinderen had, dat ze een keuze moest maken, welk van haar kinderen ze geen eten meer zou geven om te voorkomen dat ze allemaal zouden omkomen van de honger.

Op 24 mei om 8 uur kwamen de leerlingen uit klas 1 en 2 met hun overnachtingsspullen naar school. Als je wilde, mocht je op school blijven overnachten, als je tenminste genoeg geld had weten in te zamelen. Floor, Maan, Isabel, Dana en Floor, leerlingen uit 5 vwo hebben een mooi programma voor na de lessen en de avond voorbereid. Natuurlijk stond ook Ajax tegen Manchester United in de aula op het programma, en niet te vergeten een nachtspel in een donkere school.

Na een dag hard werken op school en een leuke middag en avond wil je met een lege maag graag slapen. Dat kon rond 1 uur. Tussen 7 en half 8 op Hemelvaartsdag staat iedereen op.  De spullen worden gepakt en iedereen komt naar het gesponsord ontbijt in de aula. De opbrengst is bekend. We zijn allemaal perplex over de opbrengst van deze actie. In totaal is € 8442,00 bijeengebracht, een enorm bedrag voor de hulp aan kinderen in Afrika.

Om 9 uur verlaat iedereen moe maar tevreden de school om aan een lang weekeinde te beginnen. Floor, Maan, Isabel, Dana en Floor, hartelijk dank voor jullie inzet!

Met dank aan Hanneke (van de firma Verhoog) en dochter June voor het heerlijke ontbijt!

Fred Jansen, Sean Keller, Denise Zuidema, Tonny Borsboom, Jurre van VoorstTerug

CVO 't Gooi | Postbus 153 | 1200 AD Hilversum | tel: 035 - 621 57 51 | fax: 035 - 624 85 61 | cb@cvogooi.nl ontwerp en realistaie SchoolMaster BV