Article Details
Prix du Jeune Lecteur 2017 avec 5-vwo Bericht geplaatst op: 20-3-2017


Prix du Jeune Lecteur 2017 avec 5-vwo 

Afgelopen tertiaal hebben de leerlingen van 5-vwo meegedaan aan een leesproject rondom het boek Charlotte, van David Foenkinos. Dit boek heeft dit jaar de Prix Goncourt des Lycéens gekregen. Het gaat over het tragische leven van de joodse kunstenares Charlotte Salomon.

Het Institut Français en levende talen hebben hier een schrijfwedstrijd aan gekoppeld waar wij als sectie met onze leerlingen uit 5-vwo aan mee hebben gedaan.

Na rijp beraad hebben we de brieven van Deef van Leersum en Floor Geelen geselecteerd en tot onze grote verrassing zijn we uitgenodigd voor de Grande Finale van a.s dinsdag in aanwezigheid van de schrijver!

Het zijn prachtige, poëtische teksten geworden. Geschreven in de stijl van het boek: één zin per regel, waardoor het bijna gedichten zijn. We hopen natuurlijk op de Premier Prix maar één ding is zeker: dit project heeft de leerlingen enorm gemotiveerd en het is dan ook met veel plezier dat Heleen Schoonenberg en ik met een zestal leerlingen uit 5-vwo naar de finale in Amsterdam gaan!

lees meer>>

Terug

CVO 't Gooi | Postbus 153 | 1200 AD Hilversum | tel: 035 - 621 57 51 | fax: 035 - 624 85 61 | cb@cvogooi.nl ontwerp en realistaie SchoolMaster BV