Article Details
Debattraining 3 mavo op 30, 31 jan. en 1 febr. Bericht geplaatst op: 13-2-2017

Debattraining 3 mavo op 30 en 31 januari en 1 februari

Door mevrouw de Groot

Drie ochtenden een klas trainen voor het debat, dat is niet niks. Voor het eerst gingen mevrouw Hoving, de heer Kuijper en ondergetekende hiermee aan de slag. Na twee jaar trainingen door het Nederlands Debatinstituut hebben we er dit jaar voor gekozen de

3 mavo-leerlingen zelf te trainen. Best wel spannend natuurlijk, maar het ging erg goed en was ook leuk. Eerst wat algemene zaken omtrent het debatteren en dan zelf aan de slag. Grappig om te zien hoe snel onze leerlingen de feedback van ons toepassen.

De voorbereiding in groepjes en dan in de debatopstelling tegen je klasgenoten. Leuk om te zien dat nu ook de ‘stille’ leerlingen hun woordje kunnen doen. Opvallend was dat de meest luidruchtige leerlingen bij het debatteren hun mond niet open doen! 

Nadat alle drie de klassen de trainingen hadden gehad, ging het vorige week woensdagmiddag in de aula echt van start. We hadden een schema gemaakt waarin de groepen tegen andere klassen moesten. En de winnaars op het podium in een finaledebat. Met als jury mevrouw Otto en de heer Veenstra. De finalisten kregen allemaal een roos en de winnaars nog een filmbon. Vermoeid maar tevreden sloten wij de middag af. Nu nog een selectie maken van de beste debaters van deze ronde en dan trainen voor het landelijke vmbo-debattoernooi van 17 maart a.s. en het Unicefdebattoernooi op 1 april. Wij hebben er veel zin in!    

Terug

CVO 't Gooi | Postbus 153 | 1200 AD Hilversum | tel: 035 - 621 57 51 | fax: 035 - 624 85 61 | cb@cvogooi.nl ontwerp en realistaie SchoolMaster BV