Article Details
Bezoek 3 mavo Tweede Kamer en Huis van Europa Bericht geplaatst op: 13-2-2017

Bezoek 3 mavo aan de Tweede Kamer en het Huis van Europa

Door mevrouw de Groot

Op 26 januari togen we naar Den Haag voor een bezoek aan de Tweede Kamer en het Huis van Europa. Na een gelukkig bijna fileloze rit kwamen we toch nog iets vertraagd aan.

In de Tweede Kamer vond een weinig inspirerend debat plaats. Maar de leerlingen waren keurig rustig aan het luisteren. Jammer dat er geen bekende figuren aan het debat deelnamen; alleen minister Schippers konden we zien op de rug. Het viel de leerlingen wel op dat veel Kamerleden erg druk waren met hun mobieltje!

Toch is het altijd spannend, vooral de detectiepoortjes! Maar het Huis van Europa spande wel de kroon: daar moest iedereen zijn ID-kaart/ paspoort laten zien. Wat een oponthoud was dat! Maar toen iedereen binnen was, konden we naar de presentatie van een Euro – parlementariër kijken en luisteren. Daar in de kleine ruimte was het erg warm en na de kou van buiten werd menig leerling rozig. De Euro-parlementariër was het vast niet gewend om voor onze leerlingen te presenteren, het was niet een echt inspirerende man. Na de presentatie snel naar de bus richting Hilversum. Net voor de files aan waren we om 16.00 uur weer bij het CC.

lees meer >>Terug

CVO 't Gooi | Postbus 153 | 1200 AD Hilversum | tel: 035 - 621 57 51 | fax: 035 - 624 85 61 | cb@cvogooi.nl ontwerp en realistaie SchoolMaster BV