Article Details
Succesvolle schrijfmarathon Amnesty International Bericht geplaatst op: 18-1-2017

Succesvolle schrijfmarathonOp 9 december hebben scholen in Hilversum brieven en kaarten geschreven voor gevangen en voor anderen, wiens (mensen)rechten onder druk staan. Op 10 december is er op andere plekken in Hilversum geschreven, als onderdeel van een wereldwijde actie.

De opbrengst in Hilversum overtrof ruimschoots die van andere jaren; in totaal werden er 2103 brieven en kaarten geschreven.

De schrijfmarathon werd dit jaar geopend op het Comenius College door Eric van der Want, wethouder van onderwijs. Hij was te gast tijdens een programma van maatschappijwetenschappen, georganiseerd door mevrouw Van Zwol.

Voor het Comenius College was de opbrengst circa 240 brieven en kaarten. Dit grote aantal komt onder andere doordat in klas 2mh de actie is voortgezet met een gastspreker van Amnesty tijdens het kerstontbijt. Mevrouw Bijlsma en Hoving wil ik danken voor de organisatie.

Het is gebleken dat schrijven over concrete zaken een doeltreffende manier is om mensenrechten dichtbij leerlingen te brengen. Het gaat over mensen van vlees en bloed, soms zelfs leeftijdgenoten, die door het sturen van een sms in de gevangenis zijn gekomen.

De doelstelling van de groep Amnesty Hilversum is om in 2018 alle leerlingen én hun docenten in het VO te laten schrijven. Voor het Comenius College zal het dan gaan om zo’n 1700 brieven. Jullie worden hierover tijdig geïnformeerd. We hopen van harte dat we dit doel gaan halen.

Namens de gehele groep Amnesty Hilversum,

Mevrouw Wets
Terug

CVO 't Gooi | Postbus 153 | 1200 AD Hilversum | tel: 035 - 621 57 51 | fax: 035 - 624 85 61 | cb@cvogooi.nl ontwerp en realistaie SchoolMaster BV