Article Details
De dag van de Franse Taal Bericht geplaatst op: 7-11-2016

Bonjour à tous!

Door de heer Stol

10 november is uitgeroepen tot De dag van de Franse Taal. Op deze dag wordt er op veel middelbare scholen in het land extra aandacht besteed aan het belang van het gebruik van de Franse taal. Het Comenius College doet uiteraard ook mee.

Op het Comenius College zijn wij in onze actieve sectie Frans elke dag bezig om de leerlingen de juiste essenties en het gebruik van de taal bij te brengen. We proberen dat op een dusdanige manier te doen zodat de leerlingen deze mooie taal met veel plezier leren en gebruiken.

Wij zullen deze dag voor de klassen die les hebben een leuk en aangepast programma organiseren. In de kantine worden croissants geserveerd, de Drapeau hangen we met trots uit en voor onze brugklassers zullen we aan deze dag een speciale tint geven.

Op donderdag 10 november 2016 om 13.30 uur zullen wij in de aula ’La voix du Comenius’ organiseren voor onze brugklassen.

Elke brugklas zal strijden om deze titel door het zingen van prachtige Franse chansons. Tijdens de lessen Frans hebben wij samen met de leerlingen de teksten en uitspraak doorgenomen. Wij hebben in de voorbereiding van dit evenement veel hulp gekregen van de sectie Muziek. Onze gewaardeerde collega’s van de sectie Muziek hebben er voor gezorgd dat de klassen ook muzikaal het chanson op hoog niveau kunnen laten horen. Elke brugklas heeft een eigen chanson. Kortom een hele leuke middag!

Vive la France! 
Terug

CVO 't Gooi | Postbus 153 | 1200 AD Hilversum | tel: 035 - 621 57 51 | fax: 035 - 624 85 61 | cb@cvogooi.nl ontwerp en realistaie SchoolMaster BV