Article Details
Hilversumse vwo-leerlingen aan de slag met de stad van de toekomst Bericht geplaatst op: 12-9-2016

Bron: Nieuwsbrief Innovation Expo september 2016

Hilversumse vwo-leerlingen aan de slag met de stad van de toekomst

Niet alleen ondernemers, kennisinstellingen en overheden zijn met de stad van de toekomst bezig. Bij het Comenius College in Hilversum is het een grensoverstijgend lesonderdeel voor de leerlingen van 3-vwo. 29 leerlingen met profiel Cultuur en Maatschappij (C&M) en Economie en Maatschappij (E&M) waren uitverkoren om samen met hun docent Niko Kuijper de Innovation Expo te bezoeken. En waar kun je beter inspiratie opdoen dan op de Expo, daar waar meer dan tweehonderd innovaties op 14 april samenkwamen?


Duurzaam schoolproject

De leerlingen gingen op de Expo op onderzoek uit en vonden voor hun schoolproject ‘de stad van de toekomst 2030’ mooie duurzame noviteiten. “Ik heb gezien dat er geen afval bestaat. Je kunt echt alles hergebruiken. Het klinkt misschien raar, maar van ‘afval’ kan je ontzettend veel nieuwe dingen maken, van huizen, boten tot elektrische auto's”, zegt Jonathan enthousiast. Benthe vult hem aan: “En we kunnen veel uit de natuur halen. Daardoor kan alles op een goedkopere en schonere manier dan dat wij nu doen. Het groene dakenproject vind ik heel bruikbaar voor onze eigen stad. De zeewierchocolaatjes zijn origineel en de groentefrietjes waren top!” Laurissa ziet dat je in nieuwe oplossingen moet denken: “Ik vind het fietsendeelsysteem met verticaal fietsenrek mooi. Het is ruimtebesparend en meer mensen pakken de fiets, wat weer goed is voor het milieu.” Gijs was vooral onder de indruk van de zelfvoorzienende huizen: “Dat is pas echt duurzaam en het ziet er ook nog leuk uit!” En Miles? Hij vond de beveiligingsrobot en drijvende en draaiende zonnepanelen briljant.
lees meer>>Terug

CVO 't Gooi | Postbus 153 | 1200 AD Hilversum | tel: 035 - 621 57 51 | fax: 035 - 624 85 61 | cb@cvogooi.nl ontwerp en realistaie SchoolMaster BV