Article Details
Europaproject 3 mavo, 4 havo en 4-vwo Bericht geplaatst op: 12-9-2016

Europaproject 3 mavo, 4 havo en 4-vwo 

Door de heer Wigt, de heer Stol, mevrouw Van Zwol en mevrouw Otto 

De samenwerking in de Europese Unie drukt een groot stempel op het leven van de Nederlandse burger in het algemeen en op de leerlingen/toekomstige student in het bijzonder. Het gaat hierbij om zaken als politieke besluitvorming, milieu, studeren en werken.
 

Van
maandag 12 september t/m vrijdag 23 september 2016 zal daarom een Europa project plaatsvinden in 3 mavo, 4 havo en 4-vwo. Daar zullen verschillende vakken een bijdrage aan leveren, zoals economie, geschiedenis, Frans, Engels en maatschappijleer. 

Op
maandag 19 september komen er twee jongerenvertegenwoordigers van de Europese Unie naar het Comenius College om aan de leerlingen gastlessen te geven. Op donderdag 22 september zal de heer Adriaan Palm,werkzaam als Special Representative for Europe and the Eastern Partnership ook gastlessen verzorgen. Onderwerpen tijdens deze gastlessen zijn o.a. “Wat betekent de EU voor jongeren” en “Wat is de positie van de EU in de wereld”.

Op beide dagen worden de leerlingen van
9.50 uur tot 13.20 uur verwacht in de aula van de school:                                       

·         2e uur 3 mavo

·         3e uur 4 havo

·         4e uur 4-vwo.


Het Europaproject zal worden afgesloten met een Europese lunch waarbij een aantal landen van de EU wordt vertegenwoordigd. De leerlingen bereiden deze lunch thuis voor onder leiding van de sectie maatschappijleer. Deze lunch zal starten rond 13.30 uur en alle betreffende klassen zullen worden uitgeroosterd.


Terug

CVO 't Gooi | Postbus 153 | 1200 AD Hilversum | tel: 035 - 621 57 51 | fax: 035 - 624 85 61 | cb@cvogooi.nl ontwerp en realistaie SchoolMaster BV