Article Details
Comenius College naar Europarlement in Straatsburg Bericht geplaatst op: 25-5-2016

Comenius College naar Europarlement in Straatsburg (Fa)! 

Nadat een delegatie van het Comenius College in oktober grote indruk had gemaakt tijdens EUROSCOLA van het Europees Parlement, is de school dit voorjaar opnieuw expliciet gevraagd om gevraagd een delegatie af te vaardigen.

            Woensdag 25 mei zal een groep van 24 leerlingen uit 4 en 5 VWO, begeleid door Erna van Zwol en Sean Keller, als afvaardiging namens Nederland afreizen naar Straatsburg om daar deel te nemen aan EUROSCOLA. Dit evenement geeft Europese jongeren de gelegenheid om zich te laten horen over de toekomst van Europa en in dialoog te treden met hun Europese leeftijdsgenoten.

            Het EUROSCOLA programma vindt plaats op donderdag 27 mei. In het Louise Weissgebouw (waar de officiële zittingen van het Europese Parlement plaatsvinden) wordt deze bijzondere dag geopend met de presentatie van de delegaties van verschillende landen. Naast Nederland zullen nog 20 andere landen vertegenwoordigd zijn. Daarna worden specialistische werkgroepen samengesteld met leerlingen uit verschillende landen die zich zullen buigen over de uitdagingen waar Europa in de toekomst voor staat: “Milieu en hernieuwbare energie”; “Vrijheid van informatie en burgerschap”; “De toekomst van Europa”; “Migratie en integratie”; en “Werkgelegenheid voor jongeren”. Deze onderwerpen zijn door onze leerlingen de afgelopen weken zorgvuldig voorbereid op school. Nadat de internationale werkgroepen hebben gebrainstormd, zal daarvan verslag worden gedaan in de plenaire zaal met de voltallige vergadering van Europese delegaties.

 

De deelname het dit evenement wordt mede mogelijk gemaakt door een subsidie die ons door EUROSCOLA is toegekend voor het insturen van het inspirerende filmpje waarin leerlingen van het Comenius uitleggen voor Europa voor hen en de wereld betekent. Het filmpje zal tevens door de organisatie van EUROSCOLA gebruikt gaan worden. De film is gemaakt door Martan van der Vliet en is via onderstaande weblink op de Facebook pagina van de organisatie te bekijken:

https://www.facebook.com/euroscola

 

Daarnaast wordt de hele dag live uitgezonder via het officiële digitale kanaal van het Europees Parlement. Onze leerlingen zijn woensdag in de grote zaal dus te volgen via:

http://www.europarl.europa.eu/ep-live/fr/other-events/schedule
Terug

CVO 't Gooi | Postbus 153 | 1200 AD Hilversum | tel: 035 - 621 57 51 | fax: 035 - 624 85 61 | cb@cvogooi.nl ontwerp en realistaie SchoolMaster BV