Article Details
Pas 13-jarige accordeonist uit Hilversum winnaar Prinses Christina Concours Bericht geplaatst op: 24-4-2016

HILVERSUM - De 13-jarige Johan Wiersma uit Hilversum is zaterdag één van de winnaars geworden van het Prinses Christina Concours 2016. De accordeonist won de finale in in het Zuiderstrandtheater in Den Haag in de categorie 12 tot en met 14 jaar.

De talentvolle muzikant won daarmee de MAX Jong Talent Prijs: Een concertopname door Omroep MAX voor uitzending op Radio 4. Burgemeester Pieter Broertjes was ook aanwezig bij de finale. Hij meldde via twitter: 'Hilversumse accordeonist Johan Wiersma, 13 jaar, speelt de sterren van de hemel tijdens de finale van prinses Christina Concours in Den Haag'. 

Voor de Nationale Finale van het Prinses Christina Concours 2016 werden acht jonge muziektalenten geselecteerd. De afgelopen maanden deden honderden jonge muzikanten tussen de 12 en 19 jaar uit het hele land mee aan de selecties van het Prinses Christina Concours. 

Iedere finalist wint een prijs. Bij de verdeling van de prijzen wordt gekeken naar het niveau en de ontwikkelings-mogelijkheden van de finalist, zodat iedereen een of meerdere geschikte prijzen ontvangt. De vakjury, bestaande uit Sven Arne Tepl (voorzitter), Larissa Groeneveld, Pauline Oostenrijk, Emmy Verhey en Jan Wijn, bepaalde per finalist welke prijs werd toegekend. Prinses Christina der Nederlanden overhandigde de prijzen aan de finalisten.Terug

CVO 't Gooi | Postbus 153 | 1200 AD Hilversum | tel: 035 - 621 57 51 | fax: 035 - 624 85 61 | cb@cvogooi.nl ontwerp en realistaie SchoolMaster BV