Article Details
Studiereis 4-vwo naar Dublin Bericht geplaatst op: 19-4-2016

Met 35 leerlingen uit 4v op studiereis naar Dublin!

 

Door mevrouw Nieuwenbroek 

 

Na de landing in Dublin nemen we (de heer Kuiper, meneer de Wolff, 35 leerlingen en ik) de bus en gaan we direct op weg naar O' Neills Pub, een typische Ierse pub, voor een heerlijke lunch. Daarna maken we onder leiding van een gids een stadswandeling door Dublin (o.a. Temple Bar, stadspark St. Stephen’s Green, St. Patricks Cathedral, Dublin Castle). Aan het einde van de middag volgt een spannend moment, namelijk de kennismaking met de gastgezinnen.

 

De volgende dag start met de Engelse les; hierna brengen we een bezoek aan University College of Dublin (Trinity College). Een gids vertelt ons over de geschiedenis van de universiteit. We bekijken ook het Book of Kells, de universiteitsbibliotheek en het Natural History Museum (ook wel ‘The Dead Zoo’ genoemd). 's Avonds gaan de voetjes van de vloer tijdens de Ceili-avond. We leren de traditionele Ierse dans en worden vermaakt met live-muziek. Iedereen danst vrolijk mee!

 

Ook de andere dagen volgen de leerlingen in de ochtend een Engelse les en daarna start het middagprogramma. Op donderdag staat het bezoek aan Sandford Park School op het programma. Alle leerlingen daar dragen een schoolkostuum en dat is wel even wennen. We kijgen een heerlijke lunch aangeboden in de schoolkantine en daarna worden we vermaakt met muzikale optredens en verschillende presentaties van leerlingen. Ook onze leerlingen vertellen over het Comenius College. Hierna dansen de leerlingen van ‘Sandford’ met onze leerlingen en ‘huppelen’ ze hand in hand door de zaal.

De vrijdagmiddag wordt o.a. ingevuld met bezoeken aan het National Archaeology Museum en de National Gallery.

 

Op zaterdagochtend nemen de leerlingen afscheid van hun gastgezinnen en worden er vooral veel stroopwafels en tulpenbollen uitgedeeld. Ter afsluiting bezoeken we het kustplaatje Howth voor een tochtje langs de zee en een wandeling bij de kliffen. Wat een prachtige natuur! In het zonnetje genieten we van Fish and Chips.

Na een prima vlucht worden de leerlingen ‘s avonds op het vliegveld opgewacht door hun ouders en wordt er een begin gemaakt met het terugblikken op een fantastische reis! 

lees meer >>Terug

CVO 't Gooi | Postbus 153 | 1200 AD Hilversum | tel: 035 - 621 57 51 | fax: 035 - 624 85 61 | cb@cvogooi.nl ontwerp en realistaie SchoolMaster BV