Article Details
Mooie zesde plaats bij landelijk debattoernooi vmbo! Bericht geplaatst op: 22-3-2016

Mooie zesde plaats bij landelijk debattoernooi vmbo! 

Door mevrouw De Groot en mevrouw Hoving

Op vrijdag 11 maart heeft het mavo-debatteam meegedaan aan het landelijk debattoernooi voor het vmbo in Purmerend. Na een training voor alle derdejaars mavoleerlingen door het Debatinstituut werd er een team geselecteerd voor de toernooien. En na de toetsweek is er direct gestart met het voorbereiden van de stellingen, want er waren slechts twee middagen over om te trainen! Op woensdag- en donderdagmiddag bleek al hoe gemotiveerd deze leerlingen waren om niet alleen alle regeltjes van het debat tot in de finesses te beheersen, maar ook om hun mening te voorzien van deugdelijke argumenten die niet gemakkelijk weerlegd konden worden.

Na een gebakje op vrijdagochtend – het was Berbers verjaardag – togen we naar Purmerend. Vol spanning werden tijdens de lunch nogmaals alle stellingen en argumenten herhaald, en toen ging het van start! Het eerste debat werd gewonnen, het tweede debat werd gewonnen en we kwamen al helemaal in een finaleroes… maar helaas, het derde debat met de verrassingsstelling hebben we nipt verloren. Uiteindelijk resulteerde dit in een zesde plaats op de landelijke ranglijst, met slechts elf punten verschil met de winnaar. Toch weer vijf plaatsen hoger dan vorig jaar!

We prijzen ons gelukkig met zoveel gemotiveerde leerlingen op de mavo en zo’n talentvol debatteam! We gaan vol moed de voorbereiding starten voor het Unicef Kinderrechten debattoernooi op 2 april en hopen ook daar weer mooie resultaten te boeken!
Lees meer >>>Terug

CVO 't Gooi | Postbus 153 | 1200 AD Hilversum | tel: 035 - 621 57 51 | fax: 035 - 624 85 61 | cb@cvogooi.nl ontwerp en realistaie SchoolMaster BV