Article Details
Mavo, havo en vwo opnieuw Excellent! Bericht geplaatst op: 19-1-2016

Op maandagochtend 18 januari  2016 kregen wij het verheugende bericht dat de Jury Excellente Scholen het Comenius College  voor alle drie de afdelingen – mavo, havo en vwo! –het predicaat Excellente School 2015-2017 heeft verleend.
Het betreft hier een zeer bijzondere onderscheiding, de belangrijkste die er voor het onderwijs is. Het Comenius is één van de vijf scholen in Nederland die dit predicaat voor drie afdelingen heeft ontvangen.

De predicaten werden uitgereikt door de directeur onderwijs PO van het ministerie van OCW, Fons Dingelstad, in aanwezigheid van de wethouder van onderwijs van Hilversum Eric van der Want.
Wij zijn zeer trots op deze predicaten, die een bekroning vormen op het werk van docenten, onderwijsondersteuners, leerlingen en ouders. Gefeliciteerd!


Een Excellente School is in ieder geval een school waarvan de onderwijskwaliteit van goed niveau is. Ze onderscheidt zich van andere goede scholen door te excelleren in een bepaald gebied. Het kan bijvoorbeeld gaan om:
- een innovatief onderwijsaanbod;
- een bijzondere manier van om gaan met verschillen tussen leerlingen;
- een inspirerende manier van lesgeven;
- of een onderscheidende manier om de maatschappelijke taak in te vullen.


Het excellentieprofiel van de mavo, de havo en het vwo van het Comenius College is te vinden op http://www.onderwijsinspectie.nl/publicaties/2016/01/excellente-scholen-2015-2017.html.


Wij feliciteren ook de Gooise Praktijkschool in Hilversum, de havo en het vwo van het Goois Lyceum in Bussum en de havo van het Vechtstede College in Weesp van harte met het behalen van het predicaat.


Beelden en verslagen van de uitreiking van de predicaten zijn onder meer te vinden op

http://www.dichtbij.nl/t-gooi/regio/artikel/4217487/twee-hilversumse-scholen-excellent.aspx en

https://www.youtube.com/watch?v=5pTjH6GMFHkTerug

CVO 't Gooi | Postbus 153 | 1200 AD Hilversum | tel: 035 - 621 57 51 | fax: 035 - 624 85 61 | cb@cvogooi.nl ontwerp en realistaie SchoolMaster BV