Article Details
Comenius College Blijvend Gezonde School Bericht geplaatst op: 4-1-2016


Aan het Comenius College

Onlangs is op uw school een audit uitgevoerd in het kader van vignet Gezonde School. Op basis van de bevindingen van de beoordelaar ontvangt u hierbij de uitslag van de audit met een toelichting.

Uitslag
Op basis van de audit is uw school op Themacertificaat Roken, alcohol- en drugspreventie positief beoordeeld. Gefeliciteerd! Zoals we al in eerdere communicatie hebben aangegeven is het vignet Gezonde School een beloning voor goed werk. En jullie goede werk hebben we nu in de praktijk kunnen bevestigen. Dat is goed nieuws en het betekent dat jullie gewoon kunnen doorgaan zoals jullie al bezig zijn.

Toelichting
Het Comenius College Hilversum heeft in 2014 als eerste school het themacertificaat roken-, alcohol- en drugspreventie voor het voortgezet onderwijs behaald. Het is een school die al 4 jaar lang een rookvrij schoolterrein heeft en sinds enige jaren ook het predicaat alcoholvrije school van de GGD Gooi- en Vechtstreek heeft. Bij zowel de aanvraag als de audit is het een school die alles goed op orde heeft en uitstraalt met gemak een alcohol- en rookvrije school te zijn. Het beleid is goed op orde, de regels en sancties zijn duidelijk voor iedereen, er is een zorgstructuur, ouders worden geïnformeerd en er is voorlichting voor leerlingen uit de diverse jaarlagen. Binnen de gehele school lijkt er goed draagvlak te zijn, van medewerkers tot ouders en leerlingen. Daarnaast heeft de school een soort van voorbeeldfunctie voor scholen uit het omringende gebied. Een rol die met verve wordt uitgedragen door de rector die de gezondheid van zijn leerlingen serieus neemt. We kunnen dus stellen dat de school met recht het vignet Gezonde School draagt!

Met vriendelijke groet,
Esther Slinkman
Projectleider vignet Gezonde School
GGD GHOR Nederland


Terug

CVO 't Gooi | Postbus 153 | 1200 AD Hilversum | tel: 035 - 621 57 51 | fax: 035 - 624 85 61 | cb@cvogooi.nl ontwerp en realistaie SchoolMaster BV