Article Details
Meiden en Techniek Bericht geplaatst op: 19-11-2015

Meiden en Techniek

 

Door mevrouw Bijslma

 

Het laatste uitstapje van dit project buitenshuis was naar een van mijn favorieten, het Hout- en Meubilerings College te Amsterdam. Met de trein rechtstreeks in 37 min en op loopafstand van station Sloterdijk. Het HMC is een zelfstandige mbo-vakschool die zich richt op creativiteit, vakmanschap en ondernemerschap. De verschillende richtingen zijn: interieur & wonen, meubel & hout en design & mode-accessoires. Het is ook de enige school in Nederland waar je pianorestaurateur kan worden. Het is een relatief kleine school omdat de helft (700) van de leerlingen op stage is en dit geeft de school een persoonlijk karakter en veilige sfeer.

We werden ontvangen door Hanneke die ons een rondleiding gaf en als activiteit maakten de meiden een ‘moodbutton’ omdat je altijd een moodboard maakt als je met een nieuwe opdracht begint. Ook is het een idee om in plaats van naar de havo te gaan deze opleiding te doen en daarna door te stromen naar het hbo.

 

Bezoek Hout- en Meubileringscollege te Amsterdam


Door Jeney
Gasman (3M2)

Op donderdag 29 oktober gingen wij naar de hogere school : het Hout en meubileringscollege. Nadat we met de trein na een drukke heenreis bij het station van Amsterdam Sloterdijk waren aangekomen, moesten we nog een stukje lopen naar het HMC. Het was gelukkig dicht bij het station dus dat viel erg mee.

Toen we eenmaal bij het HMC waren aangekomen, werden we ontvangen door een mevrouw van het HMC, genaamd  Hanneke. Zij leidde ons deze dag door de hele school en gaf ons uitleg over welke opleidingen je daar kan volgen. Nadat iedereen zich had voorgesteld, nam Hanneke ons mee naar een deel van de afgesloten aula waar wij rustig naar haar uitleg konden luisteren en vragen konden stellen. Toen zij ons had uitgelegd wat het HMC voor een school was, gaf zij ons een rondleiding langs alle lokalen.  De opleidingen die je er kunt volgen zijn : Meubel & hout , Interieur & wonen en Design & modeaccessoires. Het is best een kleine school met vrij weinig leerlingen dus ook niet heel veel keus in verschillende opleidingen.

Na de rondleiding gingen wij weer terug naar de afgesloten aula en kregen we wat te eten en wat te drinken van Hanneke. Terwijl wij aan het eten en drinken waren, legde Hanneke een opdracht uit die wij moesten uitvoeren. We moesten een 'mood button' maken. Dat houdt in dat we een paar tijdschriften kregen en dat we daar voor ons zelf leuke vormen, teksten, kleuren etc. moesten uitknippen en op een ondergrond plakken. De resultaten zijn erg leuk geworden.
Als het aan ons had gelegen, hadden we nog wat langer door willen gaan, maar aangezien sommige meisjes nadat we terug zouden zijn in Hilversum nog een les moesten volgen, moesten we afronden. Ik vind het persoonlijk een leuke opleiding en het lijkt mij een erg goede school.
Terug

CVO 't Gooi | Postbus 153 | 1200 AD Hilversum | tel: 035 - 621 57 51 | fax: 035 - 624 85 61 | cb@cvogooi.nl ontwerp en realistaie SchoolMaster BV