Article Details
Comenius College naar Europarlement in Straatsburg (Fa)! Bericht geplaatst op: 14-10-2015

Comenius College naar Europarlement in Straatsburg (Fa)!

 

De Europaweken op het Comenius College zijn net afgelopen, maar een aantal leerlingen is nog niet klaar met Europa.

Vandaag woensdag 14 oktober zal een groep van 24 leerlingen uit 4, 5 en 6 VWO, begeleid door Erna van Zwol en Sean Keller, als afvaardiging namens Nederland afreizen naar Straatsburg om deel te nemen aan het EUROSCOLA van het Europees Parlement. Dit evenement geeft Europese jongeren de gelegenheid om zich te laten horen over de toekomst van Europa en in dialoog te treden met hun Europese leeftijdsgenoten.
 

Het EUROSCOLA programma vindt plaats op woensdag 15 oktober. In het Louise Weissgebouw (waar de officiële zittingen van het Europese Parlement plaatsvinden) wordt deze bijzondere dag geopend met de presentatie van de delegaties van verschillende landen. Naast Nederland zullen nog 20 andere landen vertegenwoordigd zijn. Daarna worden specialistische werkgroepen samengesteld met leerlingen uit verschillende landen die zich zullen buigen over de uitdagingen waar Europa in de toekomst voor staat: “
Milieu en hernieuwbare energie”; “Vrijheid van informatie en burgerschap”; “2015 – Europees Jaar voor ontwikkeling”; “De toekomst van Europa”; “Migratie en integratie”; en “Werkgelegenheid voor jongeren”. Deze onderwerpen zijn door onze leerlingen de afgelopen weken al zorgvuldig voorbereid op school. Nadat de internationale werkgroepen hebben gebrainstormd, zal daarvan verslag worden gedaan in de plenaire zaal met de voltallige vergadering van Europese delegaties.

Vrijdag 16 oktober zal onze Comenius delegatie nog een bezoek brengen aan het voormalig concentratiekamp Struthof-Natzweiler, alvorens terug te reizen naar Hilversum.

De deelname het dit evenement wordt mede mogelijk gemaakt door een subsidie die ons door EUROSCOLA is toegekend voor het insturen van het inspirerende filmpje waarin leerlingen van het Comenius uitleggen voor Europa voor hen en de wereld betekent. Het filmpje zal tevens door de organisatie van EUROSCOLA gebruikt gaan worden. De film is gemaakt door Robbert de Vries en is via onderstaande weblink te bekijken:

https://youtu.be/LgFJiXNHpvo

https://www.facebook.com/euroscola

https://youtu.be/qbz5M8rJDC4Terug

CVO 't Gooi | Postbus 153 | 1200 AD Hilversum | tel: 035 - 621 57 51 | fax: 035 - 624 85 61 | cb@cvogooi.nl ontwerp en realistaie SchoolMaster BV