Article Details
Fietsexcursie aardrijkskunde Bericht geplaatst op: 9-6-2015

Door mevrouw  De Groot


Vorige week donderdag was het weer zover! De tweede klassers m-h en h-v gingen op de fiets het Corversbos (dit bos ligt achter de school waar al onze bruggertjes al zoveel over gelezen en gezien hadden) nu eens in het ècht bekijken. 
Tijdens de fietstocht kregen ze in hun routeboekje opdrachten en moesten ze foto’s maken van bepaalde kenmerken van dat stukje bos waar ze zich bevonden. Zo ging de route richting ‘s Graveland en Kortenhoef weer terug naar de Bisonlaan. Onderweg kregen ze op een aantal punten nog uitleg van de aardrijkskundedocenten die waren ingezet zijn als ‘post’. Eenmaal terug op school werd de opgedane kennis omgezet in een poster waar ze heel erg druk mee waren: weken in een groep, afspraken maken, veel overleggen en ervoor zorgen dat de poster aan een aantal voorwaarden zou voldoen. Een zeer waardevolle en leerzame activiteit dus! 

 
Overleggen: welke informatie moet erbij...                      Passen en meten....

Het weer zat dit jaar helaas niet echt mee, aanvankelijk leek het nog wel te gaan maar later kwamen er  toch behoorlijke buien over. Iedereen was aan het einde van de tocht toch wel tevreden en we kijken terug op een zeer geslaagde dag. 
Bedankt lieve collega’s, dat jullie hier en daar naar veel creatieve oplossingen hebben gezocht bij de onverwachte situaties. We hebben alweer zin in de fietsexcursie volgend jaar!


Terug

CVO 't Gooi | Postbus 153 | 1200 AD Hilversum | tel: 035 - 621 57 51 | fax: 035 - 624 85 61 | cb@cvogooi.nl ontwerp en realistaie SchoolMaster BV