Article Details
Twee bijzondere dagen vol cultuur Bericht geplaatst op: 2-6-2015

Voor veel medewerkers en leerlingen is de Cultuurmarathon een oude bekende, maar aan een aantal nieuwe collega’s stel ik dit prachtige evenement graag even voor!
Sinds 2006 sluiten we op het Comenius College de cursus af met de Cultuurmarathon: twee heel bijzondere dagen. Dit jaar zijn dat dinsdag 23 en woensdag 24 juni. Op die twee dagen zijn er geen lessen, maar volgen alle leerlingen uit de onderbouw een programma van zelfgekozen workshops op het gebied van kunst, cultuur, sport en techniek. Dit jaar is er een programma samengesteld van vierenveertig verschillende workshops waaruit kan worden gekozen. Daarbij zitten hele bijzondere activiteiten als: DJ-techniek, 3D-printen, Surinaams koken, Clownerie  en Pencak Silat. Aanvankelijk werden de workshops gegeven door enthousiaste collega’s die de meest onvermoede vaardigheden bleken te bezitten, aangevuld met ouders die meestal vanuit hun specifieke vakgebied een workshop verzorgden. Sinds vorig jaar maken we daarnaast ook gebruik van de diensten van Kleinkunstig.nl, een organisatie die workshops en voorstellingen verzorgt op middelbare scholen. Vooral daardoor hebben we ons aanbod kunnen verrijken met bijzondere workshops als Grimeren en iPad-Jam.
Welke leerlingen doen mee? Dit jaar doen alle leerlingen mee uit 1-2-mh en 1-2-3-hv. Zij  maken komende zondag via Magister hun keuze uit het programma, dat ze afgelopen donderdag in de vorm van een boekje hebben gekregen. Mochten jullie nu al niet meer op uw stoel kunnen blijven zitten van enthousiasme: een dezer dagen krijgen jullie de digitale versie van het boekje in jullie mailboxen, zodat je je samen met de leerlingen kunt verkneukelen over het opzienbarende aanbod aan leuke en grappige activiteiten. Misschien worden jullie wel zo geestdriftig dat velen volgend jaar zelf ook een workshop willen aanbieden. Zelfs dat kan! Neem daarvoor contact op met mij of met één van de andere ondertekenaars. In de speciale bijlage die met deze InterComm is verstuurd treft u het informatieboekje aan met het gehele programma erin.
Ik wens iedereen een fantastische Cultuurmarathon 2015 toe!
Namens mevrouw Stolp, mevrouw  Tiesing, mevrouw Borsboom, mevrouw Bloemhard en de heer Visser.
Charles de WolffTerug

CVO 't Gooi | Postbus 153 | 1200 AD Hilversum | tel: 035 - 621 57 51 | fax: 035 - 624 85 61 | cb@cvogooi.nl ontwerp en realistaie SchoolMaster BV