Article Details
Hoezo excellent? Bericht geplaatst op: 24-4-2015

Door Johan Veenstra

 

Een predicaat is leuk maar je moet het wel waarmaken. Daar droegen een aantal examenleerlingen en hun begeleiders afgelopen woensdagavond aan bij op de jaarlijkse wedstrijd om het beste profielwerkstuk van Hilversum. Kandidaten van het Alberdingk Thijm College, het A. Roland Holst College en het Comenius College troffen elkaar in de Burgerzaal van het raadhuis voor een spannende finale.
De jury, onder leiding van wethouder Eric van der Want, kende maar liefst drie van de vier hoofdprijzen toe aan leerlingen van het Comenius College. De prijs bij de maatschappijprofielen op de havo ging naar Joëlle van Erp, Sem van Gurp, Pim Kuhlman en Emmelien Vernes voor hun werkstuk over de invoering van Internationalisering in het onderwijs. De prijs voor de natuurprofielen op het vwo ging naar Lily Meerts en Merel Fleumer voor hun werkstuk over de invloed van de visuele waarneming op smaakwaardering. De prijs voor de maatschappijprofielen op het vwo ging naar Teska Vaessen en Lucy van Hulst, voor een werkstuk op hoog academisch niveau over het drama ‘Phaedra’. De laatste hoofdprijs, die voor de natuurprofielen op de havo, ging een drietal leerlingen van het ATC voor hun werkstuk over de ideale brug.
Complimenten voor alle winnaars en hun begeleiders mevrouw Krooshof, de heer Zuidema en de heer Keller. Een excellente prestatie!


Kees Elsinga van de GSF (links) en Johan Veenstra (rechts) delen een hapje en hun gesprek


Iedereen wacht af met kloppend hart…..


Vol trots poseren alle leerlingen met hun prijzen


Met zo’n begeleider moet je wel winnen….!


Winnaressen bij het M-profiel: Joelle van Erk (links)en Emmelien Vernes (rechts)


De mannen van de jury luisteren geconcentreerd


Wethouder Eric van der Want houdt  de spanning erin


De grote winnaressen bij het N-profiel Merel Fleumer (links) en Lilly Meerts (rechts)
Terug

CVO 't Gooi | Postbus 153 | 1200 AD Hilversum | tel: 035 - 621 57 51 | fax: 035 - 624 85 61 | cb@cvogooi.nl ontwerp en realistaie SchoolMaster BV