Article Details
Focus op het examen! Bericht geplaatst op: 24-4-2015

Door de heer Van den Heuvel

Op dinsdag 7 april jl. zijn we met alle leerlingen uit 4 mavo, 5 havo en 6 vwo gestart met misschien wel de belangrijkste periode uit hun schoolleven: de examenperiode!

Zoals inmiddels bijna traditie, is hebben we dat gedaan met het thema ‘Doorzetten!’

We doen dit jaarlijks in een carrousel van drie rondes:

1.    Een motivational speaker die vertelt hoe hij of zij doorzettingsvermogen heeft ingezet om doelen te bereiken. Dit jaar was oud-leerling David Cocheret de la Marimière (of zoals hij zelf zei: David Kroket de la Mayonaise) te gast om te vertellen hoe hij via de mavo en havo zijn droom als regisseur in de VS uiteindelijk heeft waargemaakt en nu nog leeft. Een prachtig verhaal en ademloos luisterende leerlingen!

2.    De jaarlijks gevreesde Train Like a Marine die met een stevig lichamelijk programma de grenzen van de leerlingen testte door ze een flinke warming up te geven, door de modder te jagen en te laten strijden om de snelste tijden (zie foto’s hieronder).

3.    Ten laatste alle informatie over de hele examenperiode. Met uiteraard iedereen op de foto voor het jaarboek.


Het was weer een mooie ochtend en toen ik de volgende dag examentraining wiskunde B gaf, stonden de ogen anders: focus op het examen!

Terug

CVO 't Gooi | Postbus 153 | 1200 AD Hilversum | tel: 035 - 621 57 51 | fax: 035 - 624 85 61 | cb@cvogooi.nl ontwerp en realistaie SchoolMaster BV