Article Details
Les excursions françaises annuelles à Lille et Paris Bericht geplaatst op: 16-4-2015

De sectie Frans heeft het maar druk gehad de afgelopen weken. In nog geen maand hebben we onze jaarlijkse cultuurreis met 5 vwo naar Parijs gemaakt en zijn we (ook zoals ieder jaar) met 3 mavo, 4 havo èn 3 vwo afgelopen vrijdag naar Lille geweest. 
                       

            4HAVO in LilleMaar een betere dag hadden we hier niet voor kunnen kiezen. Daar waar het weer in Parijs een beetje tegenviel door de mist, werden we in Lille ruimschoots gecompenseerd met de eerste zomerse dag.  En dan is Frankrijk toch wel een heerlijk land om te zijn: na de korte stadswandeling, hebben we op z’n Frans in verschillende restaurantjes gelunchd met 3V en 3M.

                                                 

4H had geluk: want hun opdracht was juist om zelf een lekker terrasje te vinden waar ze met elkaar moesten lunchen, bestellen, afrekenen in het Frans. Niet verkeerd met dit mooie weer.  

                             

Terwijl 4H ’s middags de stadswandeling verzorgde, waren de andere groepen bezig met hun spreekopdrachten.  Ieder jaar is het weer leuk om te zien dat het de leerlingen lukt om een klein gesprekje te voeren met iemand die ze op straat aanspreken. Natuurlijk in de vous-vorm, goed voorbereid en superbeleefd, maar het werkt! En zoals ieder jaar: veel leerlingen zijn onder de indruk van het leuke stadje Lille en willen maar al te graag een keer langer terugkomen, want eigenlijk is een middagje Lille te kort, zeker met dit prachtige weer!

Ons bliksembezoek aan Parijs op 20 maart was ook van korte duur, maar 12 uur in Parijs is dan altijd nog nèt iets langer dan in Lille en dan kunnen we ook veel doen: de Arc de Triomphe was door onvoorziene omstandigheden gesloten, dus werd het een pique-nique dans les Tuileries met uitzicht op het Louvre.

                      

Ook niet verkeerd! Daarna voor een beetje kunstgeschiedenis naar het Louvre en Orsay waarna de leerlingen verder hun eigen stadswandeling mèt verplichte monumenten op hun route gingen maken. Een aantal groepen hebben de tijd benut om helemaal naar de Sacre Coeur te gaan, één groep heeft het zelfs helemaal gelopen!

Om half 8 verzamelen bij de Notre Dame, en daarna ging iedereen eten in Quartier Latin met zijn eigen groepje. De opdracht was in om lekker Frans te eten en de meesten hebben dat ook goed gedaan. Escargots of toch maar die pizza, iedereen kwam om tien uur met een goed gevulde maag op de boot, voor de afsluitende (beetje frisse) rondvaart over de Seine. De leerlingen hebben genoten, wij ook!  Volgend jaar weer, maar dan Parijs in het najaar en Lille in het voorjaar. 

                   
                   

Terug

CVO 't Gooi | Postbus 153 | 1200 AD Hilversum | tel: 035 - 621 57 51 | fax: 035 - 624 85 61 | cb@cvogooi.nl ontwerp en realistaie SchoolMaster BV