Article Details
Repetitieweekend MOULIN ROUGE Bericht geplaatst op: 17-3-2015

Wat doen bijna zeventig leerlingen een heel weekend (vrijwillig) op school? Ze repeteren voor de musical Moulin Rouge! Na een bloedstollende en keiharde auditie zijn deze uitverkorenen sinds september iedere woensdagavond aan het repeteren. En met de uitvoeringsdata in zicht wordt er ook in het weekend geoefend.

Zaterdag wordt er in aparte groepen geoefend. Menno en zijn stagiair Daan werken met het orkest, Marileen met de acteurs, vormgeefster Tamar met de variété-artiesten terwijl Noor en stagiaire Emilie het ensemble uitputten met wilde dansjes en Rick met zijn ploeg een levensgrote molen in elkaar zet. Drie keer anderhalf uur knallen, met tussendoor een heerlijke lunch verzorgd door oud-leerling en producent Jeffrey Spoor.

Zondag is het tijd voor het ‘echte’ werk. De gymzaal is helemaal omgebouwd tot het podium van theater Gooiland, het orkest opgesteld, de acteurs in kostuum en het decor zo goed mogelijk nagebouwd. We gaan doorlopen! (dat betekend dat je het hele stuk van het begin tot het eind gaat spelen) Oh jee, het podium is wel kleiner dan gedacht met al die decorstukken, en 45 mensen op toneel is erg veel. Ai, sommige spelers moeten op twee plaatsten tegelijk zijn en hoe moet het ensemble eigenlijk opkomen, ze kunnen toch niet uit de lucht vallen?! Zo’n eerste doorloop is altijd een enorme confrontatie met alles wat nog niet goed staat en meestal een nog grotere chaos. Maar gelukkig viel dat dit keer wel mee. Al was de spanningsboog soms wel even op, over het algemeen werd er de hele dag zeer gefocust en keihard gewerkt.

Zondagmiddag half vier zijn we klaar en, na een supersnelle strakke opruimactie, lopen we net iets voor vieren de school uit. Natuurlijk moeten de leerlingen nu snel naar huis om hun huiswerk te gaan maken, maar nog even met elkaar in de zon in het gras liggen is toch ook wel erg uitnodigend. En daar zien we datgene wat een schoolbrede productie zo mooi maakt. Daar zit een danser uit 3 mavo gezellig te kletsen met een acteur uit 6 vwo terwijl een muzikant uit 1A in een deuk ligt met een artiest uit 4 havo en er misschien wel een nieuwe liefde opbloeit tussen een zangeresje uit 1MH en een decorbouwer uit 3 havo. Mocht je de aankomende weken een groep “totaal niet bij elkaar passende” leerlingen op het schoolplein zien staan, dan weet je dat het hoogstwaarschijnlijk musicalkinderen zijn.

Nog maar een paar weken, nog vijf woensdagavonden en één weekend en dan is het zo ver. Dan hebben ze er bijna 100 uur repeteren op zitten en zijn ze klaar om het eindresultaat aan iedereen te laten zien. De voorstellingen zijn op donderdag 16 en vrijdag 17 april in theater Gooiland. Kaartjes kun je bestellen via deze link: https://comenius.bookingapp.nl/ Wacht niet te lang, want je kan op deze website je eigen stoel kiezen en de mooiste plekken vliegen de deur uit!


Terug

CVO 't Gooi | Postbus 153 | 1200 AD Hilversum | tel: 035 - 621 57 51 | fax: 035 - 624 85 61 | cb@cvogooi.nl ontwerp en realistaie SchoolMaster BV