Naar Schokland met 3 havo

Naar Schokland met 3 havo

Door de heer oude Egbrink

Het is een unieke ervaring om naar Schokland toe te gaan en afgelopen dinsdag was het eindelijk dan zover. Schokland ligt enkele kilometers af van Emmeloord en het is dan ook maar een uurtje rijden vanaf Hilversum. Toen wij daar aankwamen, stonden onze gidsen al klaar en we konden meteen starten. Een tweetal klassen ging eerst het eiland verkennen. Bij deze verkenning reden de leerlingen met een trekker over Schokland. Het was erg mooi om te zien hoe de leerlingen hiervan genoten. De andere twee klassen gingen eerst het museum in. Ze kregen hier allerlei informatie over Schokland. Schokland is namelijk UNESCO erfgoed en is bekend van de verloren strijd tegen het water. Uiteindelijk is het weer ingepolderd, want het ligt nu midden in de Noordoostpolder.

De leerlingen kregen in het museum heel veel informatie en moesten hierbij een aantal vragen beantwoorden. Enig smetje van de excursie was dat de film het niet deed en hopelijk zal dit de volgende keer goed gaan. Uiteindelijk wisselden de klassen elkaar af en kwam ieder onderdeel aan bod. Zo had elke klas elk onderdeel gedaan. 

lees meer >>

Comenius College | Bisonlaan 1 1217 GH Hilversum | tel: 035 - 621 57 51 | fax: 035 - 624 85 61 | info@comeniusnet.nl ontwerp en realisatie SchoolMaster BV