Body Worlds 4 mavoBodyworlds

 

Door de heer Knetsch


Elk jaar gaan de leerlingen van 4 mavo voor biologie naar Amsterdam om een bezoek te brengen aan BodyWorlds. Deze vaste tentoonstelling van Gunther von Hagen vertelt het verbazingwekkende verhaal van ons eigen lichaam en de invloed van het fenomeen ‘geluk’ op onze gezondheid. Dr. Gunther von Hagens is arts, anatoom en de uitvinder van de plastinatiemethode. Deze methose maakt het mogelijk voor iedereen, niet alleen medisch professionals, om het menselijk lichaam tot in detail te bekijken en leren kennen.

Meer dan 200 anatomische preparaten van echte menselijke lichamen tonen de complexiteit, de veerkracht en de kwetsbaarheid van het lichaam.

De tentoonstellingen over het menselijk lichaam zijn wereldwijd al door ruim 40 miljoen mensen bezocht. En ook onze leerlingen hebben op deze dag weer vol verwondering naar de opgezette organen en lichamen gekeken.

Maar wat toch elk jaar weer leuk is om te zien is dat de schommels op de derde verdieping altijd weer het populairste onderdeel zijn van de hele tentoonstelling. Het blijven toch kinderen. 

lees meer >>Comenius College | Bisonlaan 1 1217 GH Hilversum | tel: 035 - 621 57 51 | fax: 035 - 624 85 61 | info@comeniusnet.nl ontwerp en realisatie SchoolMaster BV