Over Magister
Klik op het logo om direct in te loggen op Magister Webportal:

                              

Om te kunnen werken met Magister Webportal is het noodzakelijk dat Silverlight op uw computer is geïnstalleerd. Lees hiervoor de gebruiksaanwijzing:  
 Gebruiksaanwijzing Silverlight. Geen wachtwoord of werkt het niet meer?
Docenten of ouders die problemen hebben met inloggen kunnen mailen naarmagister@cvogooi.nl  Leerlingen kunnen bij de conciërge op hun vestiging hun wachtwoord vragen. Meer gebruiksaanwijzingen:
voor ouders en docenten onderaan op deze bladzijde. Aan je conditie werken op de Bisonlaan? Vul de enquete in!
Alleen voor leerlingen en personeel: check je schoolmail voor informatie. Magister op de smartphone voor leerlingen: dinsdag 11 oktober beschikbaar.

De Meta app kan vanaf woensdag 28 september gratis worden gedownload uit de iTunes store en Android market place.Gratis? Het rooster wel, de rest niet helemaal.
Let op:  Informatie over het rooster is gratis, maar voor extra informatie zoals cijfers, aanwezigheid, huiswerk, berichten etc. vraagt Magister een kleine vergoeding: komend schooljaar is dat 1,59 euro. (Je hoeft dat maar één keer te betalen). Waarom moet een leerling nou weer betalen voor extra informatie? 
De ontwikkeling en het onderhoud van de Meta app voor leerlingen vraagt van Magister een aanzienlijke investering, die vooral het gemak van de leerling dient. Daarvoor wil Magister niet de school laten betalen. Het is immers een extra service voor de leerling! De leerling kan zelf kiezen: gratis naar zijn of haar gegevens kijken via het internet, óf een kleine vergoeding aan Magister betalen voor het gebruik van de Meta app. En let op: het rooster is wél gratis.Komt er ook nog een aparte ouder app? 
Naar verwachting komt er te zijner tijd zeker nog een ouder app. Bij het maken van de Meta app is besloten om de app voor ouders en leerlingen NIET in één app te combineren. Reden daarvoor is dat dit de gebruiksvriendelijkheid niet ten goede zou zijn gekomen. Op basis van ervaringen met de Meta app en nader onderzoek bij de doelgroep ouders zal Magister na de introductie van de Meta app starten met de bouw van de ouder app.Meer informatie?
Op de site meta.schoolmaster.nl vindt u filmpjes over de werking van Meta.Docenten? 
kunnen al sinds vorig jaar via iPhone, Android of Windows Mobile met Magister werken. Klik hier om u aan te melden.  Belangrijk voor ouders: zorg dat uw emailadres bekend is bij Magister!
De meeste communicatie van de school gaat via het emailadres dat bij Magister is ingevuld. U bent zelf verantwoordelijk voor de juistheid van dit adres. U kunthier controleren of het juiste adres is ingevuld:  Check emailadres in Magister.
Let op: het is belangrijk dat u als ouder inlogt via uw persoonlijke inlog en niet via dat van uw zoon of dochter! Bent u uw persoonlijke code kwijt, vraag dan een nieuwe aan via magister@cvogooi.nl 
 Voor ouders die niet bekend zijn met het programma staat hier een korte gebruiksaanwijzing:  Gebruiksaanwijzing voor ouders. Ziet u niet meer alle cijfers? Klik hier om te lezen hoe u weer alle cijfers kunt zien:
  Alle cijfers zien.
 Informatie voor docenten:                                                                         
                                     
 Korte Handleiding Docenten                          Het toevoegen van een formulier aan het logboek (LVS)
 Tips voor de Mentoren                                  Handleiding les afsluiten 2011-2012
 Cijfers en Adviezen (Comenius)                    Huiswerk Opgeven 
 Geen 0,1 maar 'toets gemist'                          
                                   

       Tips voor docenten:   
  1. 
Wie is de mentor?                                                      2. Berekening controleren  
  3. 
Een supersnel absentie-overzicht                              4. Notities over de leerling
  5. Het kwadrant                                                              6. Invallen met foto's
  7. Les afsluiten voor een halve klas                                8. Codes in de kolomkop
  9. Persoonlijke aantekeningen                                        10. Klasdocent met veilige toegang
11. Waar is mijn collega?                                                   12. Ruimte voor cijferinvoer
13. Gebruiksaanwijzingen                                                  14. Kenmerken in het kwadrant
15. Cijfers van de mentorleerlingen                                   16. Alle lessen afsluiten
17. Cijferkolom kopiëren                                                     18. Magister op de mobiel
19. Een les overnemen                                                       20. Nieuwe formulieren voor het LVS-logboek
21. Een afspraak met leerlingen in de agenda zetten
Magister is een leerlingvolgsysteem waarin tevens een Elektronische Leer Omgeving (ELO) is opgenomen. De docenten communiceren via deze ELO met de leerlingen en kunnen o.a. huiswerk opgeven, cijfers invoeren, opdrachten en studiewijzers plaatsen en mailen. Het opgegeven huiswerk wordt direct zichtbaar in de agenda van de leerlingen. De leerlingen kunnen zelf het overzicht van de behaalde cijfers bekijken. Daarvoor krijgen zij een persoonlijke inlogcode en een handleiding.

Klik hier voor meer informatie over Magister 6.0. 
Klik hier voor de handleiding.

Ouders en leerlingen die nu nog steeds gebruik maken van de oude META-app van Magister wordt aangeraden deze app te verwijderen en alleen nog naar Magister te gaan door middel van bovenstaande link. De Meta-app wordt niet meer ondersteund en werkt niet meer goed.

Voor docenten is er niets veranderd. Zij loggen in voor 'Magister 5.6' en voor 'Mijn CVO' via het inlogscherm op de homepage.
Er is een fout opgetreden. Fout: is op dit moment niet beschikbaar.
Er is een fout opgetreden. Fout: is op dit moment niet beschikbaar.
CVO 't Gooi | Postbus 153 | 1200 AD Hilversum | tel: 035 - 621 57 51 | fax: 035 - 624 85 61 | cb@cvogooi.nl ontwerp en realisatie SchoolMaster BV